Na, pirmiausia, reikia pradėti nuo tinkamo oro kondicioneriaus galingumo. Kokio pajėgumo turi būti kondicionierius, mes, pirmiausia tikriname pagal patalpos, kurioje žadame montuoti kvadratūrą. Tai lengviausia padaryti padauginus kambario ilgį ir plotį. Kiti aspektai į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį yra:

  • Ar didžiąją dienos dalį kambarys gauna tiesioginių saulės spindulių?
  • Ar tai patalpa, kurioje nuolat yra kitų ypač šildančių veiksnių (pvz. restorano virtuvė gali būti mažo ploto, tačiau jai reikia galingesnio šilumos siurblio, norint atvėsinti, nes joje visada ant atviros ugnies gaminami patiekalai)?
  • Kiek įprastai patalpoje būna žmonių?

Grubiai kondicionieriaus galingumas apskaičiuojamas taip: vienas kilovatas ant 10 kvadratinių metrų.

Be kondicionieriaus galingumo reikia dar išsirinkti kokio tipo kondicionierių norite statyti patalpoje.

–Split tipo oro kondicionierius (per siena) – tai dažniausiai pasirenkamas sprendimas del savo estetiškumo ir paprastumo. Tai įprastas, visiems pažįstamas šilumos siurblys kurį sudaro vidinis ir išorinis blokai.

–Multi split kondicionierius – Toks pat kaip split tipo, tik, kad visi vidiniai blokai yra sujungti su vienu išoriniu.

-Kasetinio tipo oro kondicionierius (montuojamas lubose) – tai šilumos siurblys dažniausiai pasirenkamas didesnėse patalpose, aktų ar pokylių salėse.

–Ant žemės pastatomas oro kondicionierius – tai šilumos siurblys kurio nereikia montuoti, jį žmogus gali įsirengti be papildomos profesionalų pagalbos. Šio tipo kondicionierius visais atvejais yra pigesnis, tačiau dažnai jis būna ne toks efektyvus ir neatrodo estetiškai.

Tai yra pagrindiniai dalykai kuriuos kiekvienas klientas turi peržvelgti, padėsiantys jam apsispręsti. ORASORAS.LT profesionalų komanda nemokamai atvyks pas jus į nurodyta objekta ir padės išsirinkti geriausią sprendimą, atsižvelgdami į visus jūsų asmeninius kriterijus.